Institucions culturals. Com reorganitzar i innovar l’oferta educativa; part de l’equip o tot un departament?

Un dels reptes que s’han marcat els museus de Catalunya és enfortir la vinculació amb la societat a nivell d’accés, de participació i d’educació. En aquest sentit vol promoure l’accessibilitat universal al conjunt de museus; impulsar el coneixement i el desenvolupament dls públics dels museus; incentivar el compromís social del museu i la participació de la ciutadania i reforçar la centralitat i la innovació de l’acció educativa.

Cal dons en aquesta línia impulsar el suport a la realització de recerques i avaluacions en l’àmbit de Catalunya sobre els públics actuals i futurs a la vegada que fomentar el programa de suport als museus a la millora de l’acció social i educativa dels museus. Per donar resposta als reptes que s’han marcat els #museus de Catalunya d’enfortir la vinculació amb la societat a nivell d’accés, de participació i d’educació oferim una metodologia basada en el Manual Thinking i/o LEGO Serious Pla.

 

La nostra metodologia

Tallers personalitzats. Cada taller està dissenyat a mida, segons les necessitats de la teva institució, siguin individuals, d’equip o d’organització.

Les sessions són exclusives i úniques i es desenvolupen a partir de la construcció amb 3D i els esquemes mentals de. Cada participant aporta la seva visió individual, a la vegada que construeix la visió de conjunt de la institució.

Cada taller respon a un conjunt de preguntes que articulen la construcció, i que s’acaben responen amb el conseqüent pla d’accions.

Amb aquesta metodologia ja hem començat a treballar amb el Museu de l’Empordà, la Fundació Iluro i en breu iniciem projecte amb el Museu de Ferrocarril, el Museu de l’Hospitalet entre altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *