amb la Tànit, moments de pau. moments de guerra.

Somriures, riures i rialles però també ploriquejar i plorar; complànyer, llagrimejar, sanglotar. Alegria, goig, satisfacció, exultació, entusiasme, joia tot i que…és també cabòries, maldecaps, encaboriaments, inquietud, capficaments i ànsia.

Amb la Tànit ric i ploro; amb la Tànic estic content i enfadat; amb la Tànit em preoucupo i m’alegro… Amb la Tànit moments de pau moments de guerra.

Tanit [1]

és la dea púnica de la fertilitat, muller de Baal-Hammon i dea protectora de Cartago.[2][3] Tanit també és anomenada Thanit o Tinnit. El seu sobrenom és “cara de Baal”. També és la governadora celestial. Com a senyora de la fertilitat, rebia el nom de Nutrix (= dida). Els seus símbols són la magrana, la figa, l’espiga, i el colom com a símbol animal. El seu símbol més destacable és el signe de Tanit: un triangle travessat per dalt per una barra horitzontal i coronat per una rodona. Sembla que, com a dea celestial, també tenia transcendència lunar.

Amb la Tànit, amb la meua filla. Començo un fil a Instagram amb les experiències que visc i experimento em podeu seguir amb l’etiqueta #amblaTànit.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *