S’estalvien cinquanta-tres minuts cada setmana

Era un venedor de pastilles perfeccionades que calmen la set. Te n’enpasses una cada setmana i ja no tens cap necessitat de beure.
-¿Per què vens això? -va dir el petit príncep.
-És un gran estalvi de temps -va dir el venedor-. Els experts han fet càlculs. S’estalvien cinquanta-tres minuts cada setmana.
-¿I què es fa amb aquests cinquanta-tres minuts?
-Cadascú fa el que vol…
“Jo”, es va dir el petit príncep, “si tinguès cinquanta-tres minuts per gastar, aniria caminant tranquíl·lament cap a una font..”

El petit príncep;  A. De Saint-Exupéry ed. Salamandra pàg. 75

La tecnologia actual i la que ve; segons en diuen, expliquen i ens venen a tord i a dret, ens farà ser més eficients, ens farà obtenir resultats més ràpidament i obtindrem, doncs, més temps. Més temps?, però… Per a què? Em pregunto jo si un minut és un minut 60 segons ). És a dir, hi ha una divergència entre el temps objectiu i la nostra percepció subjectiva del temps i no només amb la quantitat sinó amb la quantitat del temps. Vigilem quina tecnologia o quina aplicació ens venen perquè moltes vegades és superflu i fins i tot contraproduent. Si ens volem ser amos del nostre temps, hem de qüestionar l’imperatiu de la velocitat i democratitzar la creació tecnològica.

De veritat volem pastilles que ens treguin la set per poder estalviar 53 minuts a la setmana? no serà que ens volen fer treballar més o imputar l’eficiència a la tecnologia per estalviar-se part del sou? Pensem-hi.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *