La utilitat de l’inútil

El passat divendres vaig fer una escapada per desconectar de tots i tothom són dies difícils i de gran complexitat per la incertesa creada abans no esdevenim un país. En aquest dia d’excursió entre altres vaig anar al Caixa Forum no el d’Alacant i Valencia on La Caixa ja ha inverteix 28 milions d’euros, sino al Caixa Forum de Barcelona. Allà em va caure a les mans el llibre/manifest de Nuccio Ordine La utilitat de l’inútil.

Si renunciem a la força generadora de l’inútil, si només escoltem el mortífer cant de sirenes que ens impel·leix a perseguir el benefici, tan sols serem capaços de formar una col·lectivitat malalta i sense memòria que, extraviada, acabarà per perdre el sentit de si mateixa i de la vida.

La utilitat de l’inútil és al meu entendre un bon  punt de partida per a la Catalunya que ve, on cal tenir present que tot i que “la pela és la pela” hi ha coses que no tenen preu i per això s’han de cuidar; altrament en surten monstres com el Gobern Espanyol i la Oligarquia que el dirigeix capaç de crear una societat titella, sense valors demòcràtics i en gran part ignorant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *