Al Port de la Selva: Totalment impossible

El passat setembre la meva germana va anar a l’Ajuntament del Port de la Selva a sol·licitar un lloc al mercat setmanal per vendre verdura, tal i com fem a La Selva de Mar. L’objectiu era, complementar l’escassa venta de l’hivern i així poder evitar tancar la botiga.

Un cop personada a l’Ajuntament, li vàrem comunicar que fins al gener no s’obrien les sol·licituds, així que el 3 de gener va presentar la sol·licitud. Fins a 4 vegades va anar a l’ajuntament i va intentar parlar amb els responsables per tal de saber què passava amb la seva sol·licitud. Sense obtenir cap resposta, finalment, va demanar una visita amb l’Alcalde cosa que tampoc va aconseguir, “estàmolt ocupat”, li varen dir.

Passat sis mesos, nou de la primera visita a l’Ajuntament, el divendres va rebre aquesta carta del 2on tinent d’Alcade. Tot plegat una presa de pèl i una manca de sensibilitat terrible, i més, si tenim present que dos dels punts del programa electoral de CiU, que podeu consultar aquí, són:

 • Facilitarem la consolidacióde les empreses i indústries existents en el municipi, i donarem suport als emprenedors.
 • Normalitzarem els procediments per a tal que els tràmits siguin àgils i entenedors. Concretarem un mètode de seguiment d’expedients per tal que el ciutadàpugui saber a cada moment l’estat en quèes troben els seus assumptes.

Després de nou mesos, el que fa més gràcia, mal d’ulls i tristesa és la contesta. Una resposta que ens arriba mal argumentada i amb un redactat amb perles com: totalment impossible. Una combinació perfecte de cinisme, incompetència i manca de sensibilitat. Nou mesos esperant resposta perquèet diguin TOTALMENT IMPOSSIBLE!

image (1)

Tal com anunciàveu al vostre espai a la revista de l’Ajuntament “El nostre grup ens vàrem presentar en aquestes eleccions amb un lema que era A favor del Port de la Selva i en això continuem…” Curiosa manera de donar suport als emprenedors, agilitzar els tràmits i anar a favor del Port de la Selva. No hagués estat més fàcil dir : “Esther no hi ha lloc, quant n’hi hagi et direm una cosa ràpidament ” costava mollt fer això ? 

Un pensament a “Al Port de la Selva: Totalment impossible

 1. Josep Maria Cervera

  L’equip de govern de l’ajuntament del Port de la Selva volem respondre els escrits, comentaris i declaracions que el Sr. Josep Marés ha fet al seu bloc i a les xarxes socials en relació a una sol•licitud de la seva germana per concórrer al mercat del Port de la Selva.

  Considerem que ha donat la informació que ha volgut i com ha volgut, sense aportar cap prova més que la seva paraula, faltant i sentenciant com fa sovint des d’aquesta posició de superioritat que ell mateix s’ha atorgat.

  El Sr. Josep Marés diu que la seva germana va anar a l’ajuntament el mes de setembre del 2013 a sol•licitar un lloc al mercat setmanal per vendre verdura, tal i com fan a La Selva de Mar. Desconeixem a qui i com es va fer aquesta suposada sol•licitud que ell utilitza com a tret de sortida del procés d’espera. Un cop consultat el registre no hi ha cap constància d’aquesta entrada durant el mes de setembre.

  Hi ha una sol•licitud feta per la Sra. Esther Marés el dia 13 de novembre de 2013, amb registre d’entrada a l’ajuntament número 1-2013-001729 on sol•licitava una plaça de 8 metres en el mercat del Port de la Selva per la venda de fruita i verdura.

  Aquesta sol•licitud va rebre resposta signada pel 2n tinent alcalde i regidor responsable del mercat el dia 22 de novembre de 2013, o sigui 9 dies naturals després de l’entrada. A la carta de resposta amb numero de registre 2-2013-000913 se li fa avinent que el funcionament del mercat del Port de la Selva es regeix pel seu reglament.

  El reglament regulador del mercat setmanal va ser promogut per aquest equip de govern amb la finalitat d’establir les normes de gestió d’aquest. Un reglament que va ser aprovat, en el Ple extraordinari del 4 de juny de 2013, pels representants de tots els grups municipals que hi assistien, per cert ell aquell dia el Sr. Josep Marés no hi era. Un reglament al que el Sr. Josep Marés tampoc no va fer cap esmena durant la tramitació, ni cap al•legació durant el període d’exposició pública.

  A l’escrit de resposta del 22 de novembre de 2013, s’explica clarament a la germana del Sr. Josep Marés que el període de presentació de sol•licituds establert en el reglament és el comprés entre l’1 de gener i el 31 de març. I, que les noves llicències es lliuren el mes de maig de cada any. També explica quin és el procediment per la cobertura de vacants contemplat en el reglament. I, acaba convidant-la a tornar-la a presentar en el termini previst.

  La germana del Sr. Josep Marés el dia 3 de gener de 2014, amb registre d’entrada numero 1-2014-000009 entra una nova sol•licitud on demana una plaça de 8 metres lineals per fer una parada de fruita i verdura al mercat.

  El termini de presentació de noves sol•licituds d’autorització o renovació de les mateixes s’acabava com preveu el reglament regulador del mercat setmanal del Port de la Selva el 31 de març. Un cop tancat aquest termini , i seguint l’establert en l’esmentat reglament, s’estudien les sol•licituds lliurant les llicències durant el mes de maig.

  La germana del Sr. Josep Marés va rebre resposta el dia 6 de juny de 2014 amb registre de sortida número 2-2014-000506. Per tant, és cert que s’ha tardat més del previst en resoldre i, conseqüentment en respondre a la germana del Sr. Josep Marés, però en cap cas podem parlar ni de nou, ni de sis mesos. En el pitjor de supòsits, i com a màxim de 37 dies, en el millor, de 6 dies.

  Val a dir, s’ho creguin o no, que aquest endarreriment fou motivat perquè malgrat tenir cobert l’espai i l’especialitat de fruita i verdura en el mercat, l’equip de govern va demanar al regidor que, amb l’ajuda del placer, estudiessin si hi havia possibilitat d’ubicar una parada més de 8 metres. Segurament d’aquí la resposta de totalment impossible, perquè, si hi hagués hagut alguna possibilitat, s’hagués estudiat si hi havia fórmula legal d’autoritzar-la.

  Respecte a l’ afirmació de que fins a 4 vegades la germana del Sr. Josep Marés, va anar a l’ajuntament i va intentar parlar amb els responsables per tal de saber què passava amb la seva sol•licitud. Sense obtenir cap resposta. Després de consultar els tècnics i funcionaris que es podria entendre que tenen alguna responsabilitat en el tema del mercat, aquests no tenen coneixem que la Sra. Esther Marés hagi volgut parlar amb ells ni tampoc amb el amb el 2n tinent alcalde, que no ha deixat mai de rebre a ningú.

  El Sr. Josep Marés també diu que la seva germana finalment, va demanar una visita amb l’Alcalde cosa que tampoc va aconseguir, “està molt ocupat”, li varen dir. És veritat que el dia 21 de maig 2014 la Sra. Esther Marés es va presentar a l’ajuntament perquè volia parlar amb l’alcalde sobre el mercat. És veritat que l’alcalde en aquell moment no la va poder atendre. Quan va saber el tema pel que havia vingut, va demanar que se li digués a la Sra. Esther Marés que era amb el 2n tinent alcalde amb qui havia de parlar. Tenim constància que se li va comunicar de veu l’endemà o l’endemà passat. L’alcalde té per costum respectar les delegacions i la feina de la resta de companys d’equip de govern, i en temes tan específics com pot ésser el del mercat, l’alcalde esdevé la instància posterior al regidor delegat.

  El Sr. Josep Marés, pel càrrec que ocupa, hauria de ser coneixedor del contingut del reglament regulador del mercat del Port de la Selva, actuar en nom propi i no com a regidor no és excusa per obviar un reglament referendat també pel seu grup. I, que és l’eina que tots plegats hem decidit que es seguiria per la gestió del nostre mercat.

  Assumim que s’ha contestat amb retard, però res més fals que els 9 o 6 mesos que diu el Sr. Josep Marés. De ben segur hi ha aspectes millorables en el redactat de les respostes, probablement es pot revisar el reglament i ajustar els terminis.

  Ens dol profundament que es titlli la nostra gestió de cínica, incompetent, maldestre i de mancada de sensibilitat. La bandera d’aquest equip de govern és la vocació de servei, som els primers interessats en fer les coses ben fetes, i no ens costa corregir si ens equivoquem. Amb la nostra acció diària i humilment mirem de generar confiança i guanyar-nos-la, i agrairíem que se’ns valorés per aquesta i no per un estirabot poc fonamentat, que qüestiona tota una institució.

  Podíem haver contestat a les xarxes socials abans, però per la proximitat de la convocatòria ens hem volgut esperar a tractar el tema en el Ple, convençuts que era el lloc de parlar-ne i aclarir conceptes. Avui ho fem serenament per demostrar que al Port de la Selva es pot fer política sense necessitat de mentir, crispar l’ambient i generar confrontació.

  A tots els que us heu manifestat i afegit al carro del descrèdit i l’atac sistemàtic esperem que hàgiu estat capaços de llegir fins aquí, per no quedar-vos només amb la versió del que pot resultar un bon amic, però que pel fet de ser-ho no té tota la raó.

  JM Cervera, M Turró, R Pinart i E. Cortada

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *