Davant les injustícies cal actuar !

“S’ha de mostrar la indignació de forma pacífica. Però la injustícia s’ha d’assenyalar. No et pots quedar quiet o callat”. Així respon Moiseès Broggi al seu nét Carles Brasó al llibre Sobre el Camí de la vida a la pregunta: Com gestionar l’actual indignació?

  • Stéphane Hessel a llibre Comprometeu-vos!, proporciona als joves mitjans per a l’acció contra les injustícies, els abusos de poder dels diners i dels polítics i la manca de respecte pels drets humans. “Resistir – afirma Hessel – no implica simplement reflexionar o descriure. Cal emprendre una acció”.
  • Gramsci al seu llibre Odio a los indiferetes ens diu: “La indiferència és el pes mort de la Història. La indiferència és apatia, és parasitisme, és covardia, no és vida. Segons Gramisci: viure significa pendre partit.
  • Carles Brasó li pregunta a Broggi: Si una persona no es veu representada pels polítics existents, va encontre el sistema? La resposta del Doctor Broggi és contundent i clara: “No. La gent s’ha d’expressar lliurement, hi ha d’haver una oposició. Això vol dir que s’han d’assenyalar tots els defectes que es detectin. La democràcia no només significa anar a votar cada quatre anys.”

Us recomano no un llibre sinó tres; Gramisci, Hessel i les sàbies paraules del Dr. Broggi tots coincideixen: Estimats lectors ja no n’hi ha prou amb indignar-se comprometeu-vos i actueu!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *