La gent que fa coses encomana entusiasme

Carles Capdevila escrivia fa uns dies a la seva columna del diari Ara Iaquí que  havia conegut la incubadora de Bell-lloc d’Urgell. Va descobrir que en aquesta petita població de poc més de 2.000 habitants situada al Pla d’Urgell hi ha set despatxos per a emprenedors en innovació agrometal·lúrgica amb l’objectiu de donar una empenta a qui té ganes d’iniciar una empresa. Per si això fos poc una d’elles, de tecnologia, ja els deixa l’espai perquè els ha quedat petit. Els petits emprenedors, ara com ara, en els moments actuals, són una figura imprescindible per la recuperació econòmica del país. Poc després Capdevila assistia al Tecnocampus de Mataró on celebraven la tretzena edició dels premis Creatic a iniciatives emprenedores.

La Incubadora d'Empreses de Bell-lloc

A l’Alt Empordà iniciatives com les de Bell-lloc brillen per la seva absència i el que és pitjor de tot alguns creuen que no són necessaries i ho veuen inviable, malgrat tot l’Alt Empordà té dues cares i alguns ajuntaments ja han posat el fil a l’agulla i han començat a crear estructures i serveis per donar resposta a les noves demandes. No podem oblidar que el bon gestor no és només aquell que sap respondre amb eficiència a la demanda sinó el que sap abonar al terreny perquè si no hi ha demanda se’n generi.  Voldria acabar amb les paraules del mateix Carles Capdevila: Aquesta és la gràcia, la gent que fa coses encomana entusiasme. I, si hi ets a prop, et passen coses. Coses bones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *