Economia creativa

L’èxit en l’economia global dependrà cada vegada més de la nostra capacitat d’innovar. I en aquest sentit les indústries creatives i culturals són una gran font de talent, de creativitat i de noves maneres de fer les coses. En una societat que evoluciona tan ràpidament com és la nostra, aquesta mena d’empreses i projectes són importantíssims per bastir una economia del coneixement que sigui dinàmica i creativa i estigui enfocada cap al futur.

Personalment crec que cada cop més és vital  i ens cal centrar els recursos de les institucions públiques i privades en activitats concretes d’economia creativa per poder ajudar i impulsar aquesta activitat. Això ha de permetre que el seu impacte a nivell econòmic sigui cada vegada més important i que aquesta aporti més al PIB i a la generació de llocs de treball. Fins el moment a Espanya aquesta indústria suposa aproximadament un del 5% del PIB i dona feina a 800.000 treballadors (2010). Malgrat tot, crec, els resultats haurien de ser millors. Parlem d’una economia sostenible, sostenible i de valor afegit. És per això que és necessari desenvolupar polítiques i crear plataformes específiques per poder millorar aquests resultats. Per aconseguir-ho, tots els nivells de govern han de fer un gran esforç per crear entorns favorables perquè aquesta mena d’empreses es puguin desenvolupar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *