Impuls ciutadà

Estem vivint una època caracteritzada per forts canvis socials, econòmics i culturals que cap persona o organització pot obviar.

En aquest context  l’estat i la majoria d’organitzacions i estaments estatals estan massa ocupats per justificar la seva pròpia existència i evitar el col·lapse de la institució a la que representen( Ajuntaments, Consells Comarcals, Instituts Públics, etc ). Paral·lelament neixen xarxes on es barregen amistat, feina, professionalitat; apareixen nous espais físics i digitals on les persones s’organitzen i on no es regeixen per les lleis de l’Estat ni el mercat. Ens trobem davant de noves formes d’organització de govern, d’autonomia. Són les noves formes d’un vell concepte el procomú, portat, ara, a estratègies de la vida. Aquestes noves xarxes i espais es construeixen sobre conceptes que fins al moment es consideraven en el millor dels casos tangencials i d’escassa rellevància com poden ser l’amistat, l’hospitalitat o la reprocicitat tots conceptes que permeten construir una economia respectuosa amb el medi ambient i sostenible, una d’aquestes noves organitzacions prenen el nom de Laboratoris Ciutadans.

Els Laboratoris Ciutadans són petits espais distribuïts pel territori, centres locals que permeten el treball a petita escala però, a la vegada, dins les xarxes globals. Aquests centres desenvolupen un programa obert adaptat als interessos i necessitats locals, es podrien definir com espais de col·laboració entre ciutadania, agents culturals, científics, tècnics,etc.

Per sort, mentre la classe dirigent s’aferra a la cadira i actua amb clau partidista, la ciutadania pren les regnes i actua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *