Deu anys desprès

“L’ENCESA és una antiga tradició que va néixer a la nostra costa, segons els estudiosos, fa uns 1.000 anys. Aquesta pesca consisteix en atraure el peix per mitjà de la llum. I nosaltres el que proposem és atreure a la gent cap als actes culturals que s’organitzen als pobles de Llançà, Cadaqués, La Selva de Mar i El Port de la Selva, de la mateixa manera que durant centenars d’anys els nostres pescadors han atret els peixos amb la llum de l’encesa. Sovint coneixem aspectes d’altres cultures, podem fer més de 1.000 km. per anar a visitar un monument o bé ens desplacem a Barcelona per anar a veure una exposició… Però és possible que desconeguem molts aspectes de la nostra cultura; o no hàgim visitat mai la Casa Dalí de Port(…) Per començar-nos a dinamitzar i per informar de l’oferta lúdica i cultural, surt al carrer el número zero de la revista l’encesa.”

Aquest és el fragment de l’ editorial del núm. zero de la revista Encesa. L’editorial que va ser escrita ara fa una mica més de 10 anys, el juliol del 2003, té avui en dia la mateixa vigència i tot el sentit en aquest nou mitjà de comunicació, un mitjà que reneix, aquesta vegada en format digital i lligat a les xarxes socials: L’Encesa, digital empordanès.

L’Encesa digital empordanès és un nou portal d’informació cultural de l’Empordà i com l’Encesa en paper neix amb la intenció de convertir-se en la referència informativa del món de la cultura de l’Empordà. Ofereix informació sobre teatre, música, cine, pintura i fotografia però entén que el camp de la cultura és ampli i per això dóna cobertura als aspectes, educatius, patrimonials, etnogràfics i turístics de la comarca.

El projecte és fruit de la il·lusió, el treball, l’esforç i la perseverança  d’un grup d’amics i coneguts tots ells relacionats amb el de la comunicació, del disseny i la fotografia.  Tots ells apassionats  per la cultura i convençuts que cal projectes com aquest són necessaris i aporten un valor afegit a la societat. A les vostres pantalles i a mode de prova trobareu l’Encesa el digital empordanès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *