Aniré a la presó

Ahir dilluns la Brigada de delictes tecnològics de la policia espanyola va tornat a interrogar i acusar una twittera (@almu_en_lucha), pels cometaris que aquesta usuària va fet al Twitter. Quin va ser el seu delicte? El seu gran delicte va ser fer piulades de textes de Gramscui, com no podia ser de cap altra de les maneres #Gramscies va convertir en un trending topic, una situació que fa pensar que la policia espanyola ha comès una altra de les seves relliscades habituals.

Per aquell que no ho sàpiga Antonio Gramsci, nascut a Sardenya, fou un militant comunista reconegut, periodista i puntal teòric dels consells de fàbrica a Itàlia. Va residir uns anya a l’URSS (1922-23), i col·laborà amb la Internacional Comunista; després tornà a Itàlia per ocupar el seu escó de diputat en el moment que el feixisme aguditzava la repressió. Detingut (1926), fou condemnat (1928) a vint anys de reclusió. Empresonat prop de Bari (1928-33), fou traslladat a Formia (1933-35) i, molt malalt, fou enviat a una clínica de Roma, on morí. En els seus anys d’empresonament elaborà unes notes i uns apunts que foren publicats amb el títol de Quaderni dal carcere i que foren agrupats en els volums Il materialismo storico e la filosofia di Benedetto Croce (1948). Es tracta d’un dels intel·lectuals més importants del marxisme del segle XX.

Una vegada més la realitat supera la ficció, fa temps vaig escriure una entrada al blogger sobre Gramsci, Odio als indiferents, aniré a la presó? Espero que no!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *