Economia Creativa, motor de creixement

El passat dimarts varem aprovar al Ple del Consell comarcal de l’Alt Empordà una moció relativa al finançament de les obres de rehabilitació de l’antic Ajuntament de Portbou per destinar-lo a l’Espai Memorial Walter Benjamin. Una de les raons de pes per tirar endavant aquesta moció ve de la mà de Joana Ortega, que va declarar que:  El centre Walter Benjamin de Portbou és un exemple d’inversió per desenvolupar una determinada economia creativa.  


Com apuntava la moció presentada aquest nou espai a Portbou: A banda del seu interès nacional i internacional, l’Espai Memorial Walter Benjamin ha de convertir-se, indubtablement, en una icona pel municipi de Portbou, un equipament destinat a revitalitzar l’activitat social, cultural i econòmica de la comarca i a garantir un número notable de visitants més enllà de la temporada estrictament estiuenca.

l’Espai Memorial Walter Benjamin és una acció per el futur. Per aquell que sigui incrèdul voldria posar un exemple present:  Fa dues setmanes El Port de la Selva,  varem viure el Sonar Kids Music, un cas d’èxit d’economia creativa. Segons l’organització pel festival varen passar unes 5.000 persones fet que va suposar uns ingressos d’almenys 200.000€ pel Port de la Selva; de retruc se’n varen beneficiar també La Selva de Mar, Cadaqués, Llançà i tota la comarca ja que el festival  va ser noticia a les xarxes socials i als mitjans de comunicació.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *