Actua ¡!

“La nostra capacitat per indignar-nos pot portar-nos, i ho ha de fer, a accions constructives, motivadores del rebuig de la passivitat i de la indiferencia. Saber dir que no. Denunciar. Protestar. Resistir. Indignar-nos.  Desobeir, de vegades, davant del que ens sembla no legítim i que atempta contra les llibertats i els drets fonamentals.
Saber dir que sí. Actuar. Militar. Participar en la “insurrecció pacífica” que ens permeti donar respostes a un món que no ens convé. En una paraula: Comprometre’s ¡! “
Aquestes són paraules de Stéphane Hessel, en les quals hi estic totalment d’acord i que llegia aquesta setmana. Una setmana de canvis, una setmana d’alegries i tristesa, una setmana que m’he adonat que per sobre de tot cal lluitar per millorar el món en que vivim.
Cal compromete’ns, fer-ho de la mateixa manera que havia fet Josep Maria Solé, una persona que en prou feines vaig conèixer, però que he pogut descobrir que al llarg de la seva vida va lluitar contra les injustícies  i es va comprometre per millorar el món en que li havia tocat viure a més a més a l’hora treballava durament per pujar una familia de tres fills.El 2010 La Generalitat de Catalunya va donar un diplona a Josep Maria Solé en reconeixemet a la seva lluita contre el franquismeEn definitiva un heroi, un heroi no mediàtic però que crec que simbolitza la lluita “anónima” de moltissima gent per millorar la nostra societat, és per això que que voldria dedicar aquestes linies a en Josep Maria Solé, un home alegre, modest, amb uns principis ferms i per sobre de tot lluitador.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *